16 Şubat 2018

sherlock holmes,sir arthur conan doyle...


Diziye başlayınca a101'den aldığım kitaplara da başlayayım dedim(evet,diziye de yeni başladım🙈ee bölüm yüklensin diye bekleyip zati deli olan kafamı daha mı çok dellendirseydim.çok mantıklıyım bence😁).
Kitapları marketten küçük bir araştırma yaptıktan sonra almıştım.Nette en iyi Sherlıck Holmes kitabı hangisi diye okuduğumda tüm külliyatları okumuş bazı ucuk tipler(ki en sevdiğim insan tipleridir😁) en iyi çevirinin
@martiyayinlari
olduğunu yazmıilardı.Markete geldiğini görünce bende koşşşa koşşa gidip hemen almıştım.Ama yine de Sir Arthur Conan Doyle'un #SherlockHolmes'i mi yoksa Agatha Chrisite'nin Hercule Poirot'su mu deseler ben Fodıl,fıdıl,tontiş ama bi o kadar da kibar Poirot'u seçerdim amma ve lakin Benedict Cumberbatch'in canlandırdığı Holmes'te paha biçilemezmiş ki 😁Diziyi kitaptan çok daha iyi buldum,kitap beni çok heyecanlandırmadı nedense.Önce diziyi izlediğim için olabilir mi ki bilemiyorum.Yine de #polisiye pek severim.Kitapta Dr.Watson ve Holmes'in tanışma kitabı.Türün meraklıları kaçırmasın.


arka kapak:

Dünyanın En Ünlü Hayali Dedektifi Sherlock Holmes'un Okurla Tanıştığı İlk Roman!

En olağan suç genellikle en gizemli olandır.
-Sherlock Holmes-

Keskin zekâsı, kendine özgü yöntemleri ve dikkatleri üzerine çeken karizmasıyla unutulmaz kahramanlar listesinde sağlam bir yer edinen ünlü dedektif Sherlock Holmes'un hem okurla hem de en yakın arkadaşı Dr. Watson'la ilk tanıştığı roman oluşu, bu kitabı ayrıcalıklı kılıyor.

Yayınevimiz tarafından yayımlanan, 5 kitap ve toplam 56 hikâyenin yer aldığı seri dışında; her birinde ayrı bir maceranın anlatıldığı 4 kitaplık yeni serinin "ilk" romanı Kızıl Dosya'yı polisiye severlerin beğenisine sunuyoruz.

sir arhur conan doyle


alıntı:

Sultan II. Abdülhamit de dahil tüm dünyanın hayran olduğu Sherlock Holmes kitap ve öykü serisinin yazarı Arthur Conan Doyle’un hayatı:

Dünyanın en muhteşem dedektifi Sherlock Holmes’ü tüm dünyayla tanışıtıran ve polisiye türünün çıtasını yükseklere çıkaran büyük yazar ve gazeteci Arthur Conan Doyle, 22 Mayıs 1859’da İskoçya’nın Edinburgh kentinde dünyaya geldi. Ailesi İrlanda kökenliydi ve oldukça varlıklılardı. 


Yazar, hekimlik mesleğini sürdürürken bir yandan da hikayeler yazıyordu. Yazarın ismiyle özdeşleşmiş olan ikonik Sherlock Holmes karakteri ve dolayısıyla Sherlock Holmes kitapları 1887 yılında oluşmaya başladı. İlk Sherlock Holmes öyküsü “Beeton Noel Yıllığı”nda yayımlanmış olan “Kızıl Dosya” isimli kısa romandı. Diğer Sherlock Holmes öyküleri “Strand” adlı bir dergide yayımlandı. Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes karakterini Edgar Allan Poe’nun karakterlerinden biri olan Aguste Dupin’den esinlendiğini belirtmiştir. Aguste Dupin, Poe’nın Morgue Sokağı Cinayetleri adlı kısa romanındaki baş karakterdir. 

Yazarın büyük bir başarı ve nesilden nesile giderek artan hayran kitlesi kazandığı Sherlock Holmes serisi, yazarın diğer eserlerini domine etse de Conan Doyle’un “Kayıp Dünya” adlı kitabı da iyi bilinen ve çok sevilen bir kitabıdır. 

Sherlock Holmes, olağanüstü zekası, hazır cevaplılığı ve akıllardan çıkmayan sözleriyle gerçekte yaşayan bir bireyin sevilebileceği kadar çok sevilmiştir. Sherlock Holmes’ün her diyaloğu Arthur Conan Doyle sözleri olarak değil de gerçekten yaşamış bir insanın ağzından dökülen sözler gibidir. 

Sir Arthur Conan Doyle, 7 Temmuz 1930 yılında kalp krizi sonucu yaşamını kaybetti. 
gelelim diziye

9,2 imdb puanıyla dizi 4 sezon ve 12 bölmden oluşuyor.
sherlock rolünde muhteşem performansıyla benedict cumberbatch ve dr.watson rolüyle bilbo bagins performnsıyla tanıdığımız martin freeman var.
kesnlikle seyredilesi harika bir dizi.kitaptan daha iyi olduğu da cabası.

muhteşem sherlock performansıyla benedict cumberbatch efenim :)


şaşkın dr.watson!umuz efenim :)


diziyi sakın kaçırmayın.

1.sezon trailer:


bir de son yapım bir filmi var:

2009 yapımı filmin başrollerinde holmes olarak:robert dovney jr ve dr.watson rolünde jude lov var.ben çok sevmedim.
 trailer


keyifle kalın...


2 yorum:

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails