21 Haziran 2017

hayalevi kralları serisi,



Bu serinin bende taksit taksit hatırası var.😶Çünlü taksit taksit tedarik ettim.Ilk dördüncü kitabı almıştım Ağrı'da ki kitapçımdan konuyu merak edip.Sonra ucuzkitapal.com da ilk kitap hariç diğer kitaplar 5tl idi ama almamıştım.😞Sonra işte seri olduğunu anlayınca sanırım d&r'dı 8tl'ye aldım diğer kitapları.😞Ama ilk kitap nette hiç bir sitede yoktu.Erzurum'da tarihi bir kitapçı var en son oraya gidince zordan arayıp buldular dükkanda öylelikle ilk kitaba da sahip oldum.Neyse bugün ilk kitaba başlamamla bitirmem bir oldu.Kendimi tebrik edeyim.😆Amma o kadar uğraşıp aldığım seriye çok hayran kalmadım.Korku serisi sandım ama bayağı fantastik bir seri çıktı.Yaşı genç okuyuculara daha çok hitap ediyor.Orman içinde dolap içinden geçip zaman yolculuğu yapılabilen bir ev.Sırlar taşıyan bir aile.Peki kaybolan aile üyelerini bulabilecekler mi?

Seri anlatımlı,genç karakterler üzerine yoğunlaşmış ve gençlerin karakterleri gayet gerçekçi oluştırulmuş bir kitap.Seri nasıl devam edecek bilemiyorum ama çok beklentim yok.Tam oruçlu ve seminer döneminde hızlıca kafa yormadan okunacak bir seri.Doğru zamanlama yani.
Her odası macera ve sırlarla dolu tüyler ürpertici bir eve davetlisiniz!

Küçük bir kasabaya taşınan King ailesi, onları bekleyen tehlikelerden tamamen habersizdir. Uzun zaman önce terk edilmiş bir eve yerleşmeleri, ailenin meraklı oğlu Xander ile kardeşi David'i harekete geçirir. Bu gizemli mekânı keşfe çıkan iki kardeş, yan yana kapıların dizili olduğu gizli bir hole ulaştıklarında kendilerini tahmin etmedikleri bir maceranın içinde bulurlar. Kapıların ardındaki her oda, onları evden uzaklaştırarak bambaşka zamanlara götürmektedir. Fakat aynı şey, o dünyalara ait olanlar için de geçerlidir; bu kapılar sayesinde onlar da eve girebilmektedir.

Gizemli ve bilinmeyen diyarlardan gelen bir saldırganın, Xander ile David'in annesini kaçırmasıyla ortalık iyice karışır. Annelerini bulmak için her türlü tehlikeyi göze alan çocuklar, kendilerini zamanın ötesindeki ürkütücü ve bir o kadar da büyüleyici yerlerde bulurlar. Asıl macera şimdi başlayacaktır…

Robert Liparulo, tüm dünyada büyük yankı uyandıran 6 kitaplık "Hayalevi Kralları" serisinin ilk kitabı Karanlık Gölgeler Evi ile sizleri belirsizliklerle dolu, heyecanlı bir maceraya sürüklüyor. Bu kitabı okuduktan sonra serinin bir sonraki kitabı için sabırsızlanacaksınız...

"Gizemli ve tüyler ürpertici hikâyelerden hoşlanıyorsanız bu ev tam size göre! Her odanın kapısı bir gizeme, korkuya ve büyüleyici sürprizlere açılıyor. Bu kitabın dünyasında gezinmekten hoşlanıyorum. Hayaletlerin olduğu, mükemmel hikâyelerle dolu bir ev varken neden dışarı çıkmak isteyesiniz ki?"
R. L. Stine

"'Hayalevi Kralları' tarihin en korkunç maceralarının izini süren kesintisiz bir aksiyon örneği ve çok severek okuduğum serilerden biri!"
Slade Pearce

"Sarsıcı bir etkiye sahip 'Hayalevi Kralları' serisi bir klasik olmayı hak ediyor."
Jon Land



Hayalevi Kralları serisinin ikinci kitabında adrenalin ve merak duygusu biraz daha arttırılmış ve hikayeye hiç umulmadık yeni karakterler eklenmiş.Okuma hızımı düşürerek yavaştan devam etmeyi düşünüyorum ama nasip.😉



Sırlarla dolu bir ev...
Ve kapısına dayanan tuhaf bir yabancı...
Bu evde neler oluyor?..

King ailesi, evlerinde olup biten garip ve akıl almaz olaylara kimsenin inanmayacağının farkındadır. Bu nedenle kaçırılan annelerini bir an önce bulmaları ve başkalarının evdeki garip olayları öğrenmelerine engel olmaları gerekmektedir. Fakat beklenmedik bir anda ortaya çıkan tuhaf yabancının evlerini satın almak istemesiyle işler iyice karışır. King ailesi, bu gizemli adamın böylesine köhne bir eve talip olmasına anlam veremez.
Zor durumda kalan aile, evin sırlarını gizli tutmayı başarabilecek midir? Daha da önemlisi, onları adım adım izleyenin kim olduğunu bulabilecek midir?
Robert Liparulo, tüm dünyayı kasıp kavuran 6 kitaplık "Hayalevi Kralları" serisinin ikinci kitabı Ormanın Esrarengiz Gözleri ile sizleri adrenalin yüklü bir maceraya davet ediyor…

"Robert Liparulo, güçlü anlatımıyla bugüne kadar ki en fantastik hikâyesini yaratmış. Serinin ikinci kitabı, tam bir gerilim fırtınası estiriyor."
Ted Dekker

"Korku dolu saatler ve uzun süre etkisinden kurtulamayacağınız bir macera yaşamak istiyorsanız 'Hayalevi Kralları' serisini mutlaka okuyun. Çünkü her sayfası heyecan dolu. "
R. L. Stine

"'Hayalevi Kralları', son zamanlarda severek okuduğum ve en beğendiğim serilerden biri. İkinci kitapta da akıl almaz olaylar ve inanılmaz sürprizler sizleri bekliyor."
Slade Pearce



Bu seriye kızım başlasaymış daha iyi olurmuş.Üçüncü kitapta roman kahramanı iki kardeşimiz evlarinde ki dolaplardan zaman yolculığu yapıldığı fantastik ötesi yuvalarının geçiş kapılarının muhafızı olduklarını öğrenirler ve ortanca kardeşin tarihi değiştirdiğini....En merak ettiğim kitap dört olmasına rağmen başlamak için hiç hevesim yok.


Bu ev konuşuyor, nefes alıyor...

Ve yeni insanlara, ürkütücü olaylara aç...

King ailesi kısa bir süre önce yerleştikleri terk edilmiş, eski ve tüyler ürpertici evlerinde bir ömre yetecek kadar korkunç olaylar yaşamıştır. Evin sahip olduğu sır, her geçen gün daha da karmaşık bir hal alır çünkü içinde farklı dünyalara açılan kapılar vardır; tek bir yanlış adımla bilinmeyen diyarlara ve zamanlara açılan, geçmişi sonsuza kadar değiştirebilecek kapılar...

Ansızın ortaya çıkan ve büyük-büyük-amcaları olduğunu iddia eden yaşlı bir adam, bu kapılar, kapıların açıldığı geçitler ve zamanda yolculuk hakkında bilinmeyen şeyler anlatır. King ailesi bu bilgiler doğrultusunda kayıp annelerini kurtarmaya çalışırken kendilerini yepyeni maceralar, tuhaf ve bir o kadar da ürkütücü olayların içinde bulurlar.

Heyecan yüklü olaylardan oluşan 6 kitaplık "Hayalevi Kralları" serisinin üçüncü kitabı Gizemli Kapının Muhafızları ile macera kaldığı yerden devam ediyor.

"Tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu seri, heyecan dolu yeni kitabı Gizemli Kapının Muhafızları ile devam ediyor..."





devaamı gelecek....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails