23 Nisan 2017

korkunun ve dehşetin kapıları,giovanni scognamillo...



Kitap bir korku tarihi anatolojisi.Bayıldım,harika bir kitapti.Korkunun;romandan baleye,film müziklerinden çizgi romanlara kadar tüm sanat dallarındaki tarihi.
Edgar Allan Poe'dan Stephing King'e 1930'lu yillardan günümuze yazarlarindan,filmlerimden,yönetmenlerine kadar herkes kitapta.
Bol bol not alınıdi,her saife işaretlendi icabinda😉
Korku kitabı severlerin muhakkak okuması gereken bir kitap.Ayrica korku kitabı yazarlarina da nacizane tavsiyemdir.


Korku ve gizem edebiyatına başlamak için Türkiye'deki ilk ve tek kitaptır elinizdeki çalışma. Ülkemizde korku, gizem ve başka dünyalar deyince akla gelen ilk isim (ve mutlaka tek isim) şüphesiz Giovanni Scognamillo'dur. Korku edebiyatının, korku sinemasının, türün diğer unsurları olan müzik, tiyatro, çizgi roman vb. konuları, Yunan edebiyatından kadim Mısır'a ve bugüne getiren bir çalışmadır Scognamillo'nun bu eseri. Edgar Allan Poe'dan Bram Stoker'e, H.P. Lovecraft'tan Dennis Whitley'e ve Stephen King'den, Dean Koontz'a kadar korkunun ustalarının korku ve dehşeti sanata dönüştürmelerinin edebi dünyadaki izdüşümünü gözler önüne seriyor.

Giovanni Scognamillo Korkunun ve Dehşetin Kapılarında, korku, gizem, ve başka dünyalar edebiyatının ustalarına ayırdığı saygı bölümlerinde de türün doruk noktalarını zorlayıp, okuyucunun heyecan içinde kendinden geçmesine yol açıyor. Adeta sonsuz bir korku tüneli bir dehşet galerisi bir gizem müzesi yolculuğuna çıkarıyor. Ve gotik olmanın ne demek olduğunu korkunun arketiplerini gözler önüne seriyor.
(Tanıtım Bülteninden)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails