29 Nisan 2017

düşünce oluşumu,remy de gourmont..


Yazar Fransiz bir edebiyatçı ve kitap edebi-felsefe deneme tarzında.Gündüz Vassaf'ın Cehenneme Övgü'sünü okuyor gibi oluyorsunuz.Keyifli bir deneme ama yer yer evrensillikten uzaklaşmış ve olay bayağı Fransız olmuştu.😉

Bazı kimseler, kendilerini benzerleri arasından pek göze çarpar bir surette ayırt ettiren bir nitelikle yaratılmışlardır. Disk atıcılar veya yarışçılar, şairler veya soytarılar, heykeltraşlar ya da maliyeciler genel seviyenin üstüne çıkar çıkmaz müşahitten özel bir dikkat isterler. Bu kimselerin yetilerinden birisinin kabarıklığı onların çözümlemeye tabii tutulmasını gerekli kılar ve bu çözümlemenin yolu ise müteakip ayrımlaşma yoludur. Böylece insanlık dünyasında ayırt edici özelliği farklılık olan bir sınıf insan seçilmiş olur.
Oysa sıradan insanlar dünyasının ayırt edici özelliği benzerliktir. Bazı adamlar vardır ki söze başlayınca ne söyleyecekleri asla kestirilemez. Bu gibi kimseler nadirdirler, diğerlerinin ne diyecekleri ise ağızlarını açar açmaz anlaşılır. Burada göze çok çarpan farklılıktır.


felsefeyle kalın...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails