29 Kasım 2015

öğretmenler günü.


geç oldu ama tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.
öğrencilerimin çiçekleri eşliğinde kendisime örtmenler günü şeysi :)


şah ve sultan
Tutku... Güzellik... Aşk ve savaş. Sadece gönüllerin değil alınların, kemiklerin ve gözlerin alev alev yandığı savaş.


Kahramanlarını, Yavuz Sultan Selim'i de Şah İsmail'i de tarihin merdivenlerinde bir basamak aşağı indiren bir basamak yukarı çıkaran savaş. Çaldıran... Şimdi Çaldıran ne 500 yıl geride ne 500 yıl ileride. Savaş tasında büyücünün gördüğü neydi? Kızılbaşlık! Sünnilik! İktidar hırsı. Aşkın bir çökelti gibi dondurduğu zaman! Korku? Ya o? Yazar biraz da korkuların üstüne gidendir.


Tarih ileriye doğru çözüldükçe ağacın kökleri de görülecektir. Alevi de Sünni de bağlıdır o köke. Birdir o toprakta.Gölgeler büyümüşse ışığı değil korkuyu yenmek gerekir. Karanlık ve kör ışığın egemenliği boğmasın artık nesilleri.Ve işte bir kez daha aşk! Şiir kadar iktidar atında rüzgâra ve ateşe doğru yol alan iki hükümdar. Şah ve Sultan... Dünya incisi zarif ve asil kadınlar. Yeminlerine bağlı erkekler. Masal kadar gerçek. Büyüleyici olduğu kadar umut verici. Şah&Sultan her cümlesi aşkla okunacak bir kitap.İskender Pala'dan...
Bu kitap Okuduğum en güzel kitap listesinde yer almaktadır.

çarli'nin çikolet fabrikası 
Roald Dahl (1916-1990), Norveç asıllı büyük bir yazar. Kitaplarını İngilizce yazıyor. Büyükler için olduğu kadar çocuklar için de birbirinden güzel pek çok kitap yazmış. Charlie'nin Çikolata Fabrikası, onun en sevilen çocukkitaplarından biri. Bu kitapta küçük Charlie ile tanışacaksınız. Onu çok seveceğinizi, onunla arkadaş olacağınızı umuyoruz. Charlie, annesi, babası, iki ninesi, iki de dedesiyle birlikte büyük bir kentin bitiminde küçük bir tahta barakada yaşamaktadır. Yoksuldurlar. Charlie çikolataya bayılır, ama alacak parası yoktur. Biriktirilen parayla, doğum günlerinde, yılda bir kez bir küçük çikolata girer evlerine. Bu büyük kentte, Charlie'lerin evinden bile görülen kocaman bir çikolata fabrikası vardır; dünyanın en ünlü çikolatalarını üretir. Günlerden bir gün... Yok, kitabın konusunu anlatmamızı beklemeyin. Okuyun, göreceksiniz neler olacak. Bu kitabın devamı sayılabilecek güzel bir kitabımız daha var: Charlie'nin Büyük Cam Asansörü. O kitapta da Charlie'nin başka bir serüvenini izleyeceksiniz.
Bu kitap Filmi de çekilen kitaplar listesinde yer almaktadır.

kabala ve esrarı 


  • Şeytan'ın isyanından önceki kimliği ve iddiasından kaynaklanan dünyevi ideolojisi nedir?



  • Şeytan hangi kavim ile 'ahit' yapmıştır?



  • Nuh Tufanı ve Tevrat'taki yaratılış ve çoğalma silsilesindeki (soy ağacı) çarpıklar, tarihi yanlışlar nelerdir?



  • Hz. İbrahim'in mücadele ettiği Nemrud hangi devletin hükümdarıdır? Tevrat, Nemrud'u nasıl tasnif etmektedir?



  • Hz. Musa'nın çöl yolculuğunun sırları nelerdir? Bir topluluk kimliğinin, sosyolojisinin ve başlarına gelen olayların açıklanmasında bize nasıl bilgiler vermektedir?



  • Kabala inancının tarihi serüveni Sümer teolojisinin sırrı?



  • Darwinizmin, nazizmin teolojik kaynağı hangi kutsal kitaptır?



  • 2008, 2009, 2011, 2014 Gazze saldırıları ve Yahudi inancına göre Filistinli öldürmek günah mıdır yoksa dini bir kural mıdır?



  • Tevrat, Zebur kimler tarafından niçin tahrif edildi?



  • Şeytan'ın ayetlerinin yazılı olduğu kitap olan Talmud'u biliyor musunuz?



  • Tahrif edilen Tevrat'taki numerolojik şifreler nelerdir ve bunu bilen üç haham nasıl bugüne dek yaşadı?



  • Hz. Süleyman en büyük mücadeleyi kimlere karşı verdi? Cin tayfasından ordu kurmasının nedeni nedir? Daha sonra saray işlerinde kullandığı bu ordunun başında ki Hiram Usta'nın özellikle New Age şeytani akımlar ve masonlar tarafından bu kadar inançsal bir kişilik olmasının nedeni nedir?



  • Şeytan dünyayı nasıl ve hangi yöntemlerle ele geçiriyor?



  • Küreselleşme tarih boyunca neden hep var olmuştur? Güçlü zorbalar neden hep küreselleşme demişlerdir?



  • Dünyayı yöneten aileler kimlerdir?

  • (Tanıtım Bülteninden)

    mitolojik dinlerin gizemi
    Oysa onlarca çoktanrılı mitolojik dinin yaklaşık 3000 kadar tanrısı, yarı-tanrısı kahramanı ve kutsal mekanları hakkında bilgi veren ve 125 ciltten oluşan sekiz ayrı ansiklopedi takımının ve sözcüklerin tamamının taranmasının yanı sıra konuyla ilişkin bir dizi kitabın incelenerek yaklaşık üç yıllık çalışma neticesinde meydana gelen bu eseri okuyunca sizlerde göreceksiniz ki "Öte Dünya ve "cennet-cehennem" kavramları Müslümanlık'tan binlerce yıl önce yaşayan fakat Müslüman olmayan insanların da gündemini oluşturuyordu. Yani bu konu yalnızca Müslümanlara ve Müslümanlığa özgü bir konu değildir. Mitolojik dinlerin gizemini anlamak mitolojiyi öğrenmek ve anlamaktan geçer.

    dünyayı değiştiren müslüman türk bilim adamları
    'Dünyayı Değiştirenler' dizisinin bu yeni çalışmasında bilim dünyasına yaptıkları katkılarla medeniyetin günümüz koşullarına ulaşmasında ciddi emekleri bulunan Müslüman ve Türk bilim adamlarının hayat hikayelerine tanıklık edeceğiz.9. yüzyıldan başlayarak günümüze uzanan takvim boyunca dünya insanlık ailesine katkıları bulunan ve sayıları binlere ulaşan Müslüman ve Türk bilim insanlarından yalnızca bir bölümüne yer verebildiğimiz bu çalışmada en dikkat çekici olanlardan bazıları şunlar;Pasteur'dan önce mikrobu bulan ilk bilim adamı, İstanbul'un fethinin manevi mimarı ve Fatih Sultan Mehmet' in hocası Akşemseddin'in hiç bilinmeyen hikayesini bukitapta okuyacaksınız.Göz hastalıkları hakkında eser kaleme alan ilk bilim adamı 11. yüzyılda yaşamış Ali Bin İsa'dan başkası değildi. Her türden hastalığın tedavi metodlarını batılı tıp çevrelerine öğreten isim Ali Bin Rıdvan'dı. Peki kimdi bu İslam alimi?Dünyanın döndüğünü söyleyen, coğrafi olarak Ümit Burnu, Amerika ve Japonya'nın varlığından bahseden ilk bilim adamı El-Birûni'dir. Amerika kıtasının varlığını Cristof Colomb'un keşfinden 500 sene önce bildiren, Matematik, Jeoloji, Coğrafya, Tıp, Felsefe, Fizik, Astro-nomi gibi dallarda eserler yazan ve bilimsel anlamda insanlığa çağ atlatan El-Birûni'nin ismini belki de ilk kez bu kitapta göreceksiniz.Atom bombası fikrinin mucidi ve kimyanın babası kabul edilen, maddenin en küçük parçası olan atomun parçalanabileceği fikrini günümüzden 1200 sene önce ortaya atan Ebu Musa Câbir bin Hayan'ın hayatını merak ediyormusunuz?Bu isimler başta olmak üzere daha pek çok Müslüman ve Türk bilim adamı ve yaptıkları buluş, icat ve keşiflerinden örnekleri bu kitapta bulacaksınız.

    keyifli okumalar...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    yorumlarınız için teşekkür ederim :)

    Related Posts with Thumbnails