14 Kasım 2015

kitap alışım,yine kimseye vermem başlıklı postum :)

yeni kitap alışıverişi yaplımıştır ve ve yenileri de sipariş verilmiştir.hay bin yakzan'lar yolda :)
ağrı'da çok hoş bir kitapçı bulduğumu söylemiştim,
atanmanın ve kitap alabilmenin heyecanıyla ipini koparmışlar gibi çılgınca bir kitap alışı içerisindeyim.
bunu nasip eden rabbe şükürler olsun.
devamı gelecektir efem.


ibni sina
şifa kitabı

Ailesi Belhten Buharaya yerleşmişti. İbni Sina, babası Abdullah, maliyeye ait bir görevle Afşandayken orada doğdu. Olağanüstü bir zeka sabi olduu için daha 10 yaşındayken Kuranı Kerimi ezberledi. 18 yaşındayken Hemedanda öldüğü zaman 150den fazla eser bıraktı. Eserleri Latinceye ve Almancaya çevrilmiş, tıp, kimya ve felsefe alanında Avrupaya ışık vermiştir. Onu latinler "Avicenna" adıyla anarlar ve eski Yunan bilgi ve felsefesinin aktarıcısı olarak görürler.
(Tanıtım Bülteninden)

ibni haldun
mukaddime
Abdurrahman b. Muhammed b. Ebu Bekr Muhammed b. Hasan, kısa adıyla İbn Haldun, gerek İslam gerekse Dünya tarihinin görmüş olduğu en büyük bilginlerden birisiydi. Sahabilerden Vâil b. Hacer’in soyundan gelen Arap bir ailenin çocuğu olarak, 1332 yılında Tunus’ta dünyaya geldi. Ailesi, onu olabilecek en iyi öğretmenlere emanet ederek Kuran, fıkıh, hadis, Arap dilbilimi, felsefe, mantık, matematik ve astronomi gibi onlarca farklı konuda eğitim almasını sağlamıştır. Henüz 17 yaşındayken Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının çeşitli yerlerinde bulunmuş; Antik Yunan filozoflarının neredeyse tamamını hatmetmiş ve kendi diline tercüme etmiş bir bilgindir.

immanuel kant
yaşam felsefesi
Eski Prusya dinsel takviminde 22 Nisan tarihi Emanuel'e denk geldiği için, Johann Georg Kant ve Anna Regina Kant'ın dördüncü çocukları olarak 1724 yılında bu tarihte, Königsberg'te dünyaya gelen filozof, Emanuel adıyla vaftiz edilir. Yıllar sonra üniversiteye başladığında bile, yetkili, adını Emanuel Kandt olarak kaydedecektir; Emanuel değil, Immanuel olduğuna hükmeden ve bu konuda ciddi bir hassasiyet taşıyan Kant'ın kendisidir. Adının Kitab-ı Mukaddes'te geçtiği biçimiyle, yani İbranice telaffuzuna uygun olarak yazılması konusunda ısrar etmesinin yanı sıra, Kant adıyla açıkça gurur duyar, yaşlılığında bile adından ne kadar hoşnut olduğunu anlatmaktan vazgeçmez. Neredeyse tüm biyografi yazarları, filozofun bütün yaşamı boyunca adının anlamından hoşnut olduğunun, hatta bunun ona bir tür özgüven verdiğinin altını çiziyorlar.
(Tanıtım Bülteninden)

ilk kore edebiyatı kitabım
honggyu son
başka opraklarda ser eser rüzgar 
Kore Savaşı'nda mücadele edip, savaştan sonra orada kalan bilge bir Türkün dokunaklı hikâyesine
yer veren bu roman başucu kitabınız olmaya aday...

Dünya insandan oluşan dikenli bir teldir. Yeryüzünde bir saniye bile yaşasan yaralanırsın! Hayata karşı mağlup olmuş, Kore Savaşı'nın derin izlerini bedenlerinde ve zihinlerinde taşımaya mecbur kalmış bir neslin yüreğinden dökülenlere kulak vermek; Yalnızlıklarına tutunmuş, kabullendikleri yenilgilerini tanımadıkları bir çocuğun gözlerinde yeniden yaşayan bir grup insanın çığlıklarını duymak; Yetimhaneden evlatlık alınan bir çocuğun kapanmayan yaralarına tanık olmak için; Bu romanı okumalısınız...
Bu kitap görünmeyenlerin dile gelişidir...
(Tanıtım Bülteninden)

keyifli bir hafta sonu olsun inş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails