10 Ağustos 2015

mahşer günü,alan m. dershowitz

Kesinlikle harika bir roman değil.Favoriler arasına girmek için hiç şansı da yok ama içerdği konu bakımından kayda değer.Tam da Evanjelizmi okuduktan sonra bu romanın denk gelmesiyse kesinlikle tevafuk bence.
Olaylar orta doğuda geçiyor.Yakın gelecekte Kudüs’te düzenlenen bir terörist eylemi aşırı İslamcılara yıkmaya çalışırken olayın ardından Armegedoncu Yahudi yanlısı Evanjelikler çıkıyor.Kitap kahramanlarına gelince:Polonyalı Yahudiler,Amerikalılar,Amerikalı Yahudiler,Arap  Yahudiler,radikal İslamcılar,Marksist Leninist Araplar daha kimler yok ki kitapta.Bunun dışında dediğim gibi kayda geçecek bir kitap değil.Okumasanız da olur okumak isterseniz de siz bilirsiniz.
iki güne kalmaz biter türden bir kitap.
Kitaptan can alıcı iki paragraftan alıntı yapıp ve bu posta son vereceğim.
Habash izlenecek net talimatlar almaktan rahatlamış gibiydi.Bir fincan Türk kahvesi-İsrailliler en azından şimdilik öyle diyordu-ve fıstıklı ballı Lübnan baklavası istedi.

….görevleri,Eski Ahit’ten dolayı sevdikleri Yahudileri ve”gerçek”İncil’in  zayıf bir taklidi olarak gördükleri “gülünç” Kuran’dan dolayı acıdıkları Arapları kurtarmaktı.
Bu iki paragraf bence çok şeyi açıklıyor.


arka kapak:
Çarpıcı ve şaşırtıcı bir terör eylemi, Orta Doğu'daki gerginliği sonunda patlama noktasına getirir. Bu sıkıntılı bölgenin iç çatışmaları, daha önce benzeri görülmemiş bir şiddetle patlama tehlikesini hissettirirken, genç bir Yahudi Amerikalı avukat -ünlü bir savunma avukatının kızı- tutuklanan ama suçsuz olma olasılığı yüksek olan bir Filistinli'nin savunma grubuna katılır. Ama dehşet verici bir gelişmeden sonra, genç kadının babası mahkemede Filistinli'yi savunmak zorunda kalır. Yoksa kızını sonsuza dek kaybedecektir.

Mahşer Günü, en büyük mahkeme dramlarının gerilimini, hareketli bir aksiyon ve çekici bir aşk öyküsüyle birleştirirken, dünyanın en renkli, en karmaşık ve tarihi açıdan en önemli kültürel ortamını fon olarak kullanıyor. Unutulmaz karakterler ve soluk kesici görüşlerle dolu olan bu roman, okurlara sadece heyecan değil, aynı zamanda çok sevilen ve uzun zaman üzerinde çatışılan bir bölgenin tarihiyle ilgili panaromik bir bakış açısına ek olarak, dünyanın en uzun geçmişe sahip ve en tehlikeli uluslar arası krizinin kaynaklarına düşündürücü ve bilgiye dayalı kaynaklar -ve olası çözümler- sunuyor.
(Tanıtım Bülteninden)

keyifli okumalar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails