13 Mart 2014

#a101 sağolsun :)

a101'e girip kitap almadan çıkmak olmaz.son kitap alışverişimden örnekleri size sunarken 
halihazırda ki yeni kitap siparişlerimden de haberdar etmek isterim;ilk haruki murakami kitaplarımı sipariş ettim :))))) işte bunlar mutluluk gülümsemesi :)
iki güne kalmaz elime ulaşır,bende o zaman hemen postunu girerim.
ama en çok istediğim murakami kitabını,1Q84'ü,sipariş edemedim :/
inş başka sefere.yine de mutluyum çünkü iki adet haruki murakami kitabım olacak.bir de gençosman denizci'nin kitabı buz yürekler'i sipariş ettim.
son olarak da prensesime mürekkep içiciler serisini sipariş ettim.heyecanla beklemedeyiz.
şahin beklemede,tamam :)

işte a101 kitaplarım.yalnız çok uyugun fiyata geldiler.her biri 4 tl ediyor.
satış fiyatları 12-15 tl'ye kadar değişiyordu nette.

 kerbela 
alıntı

Dinler tarihi içerisinde hakkında belki de en fazla şey yazılmış olan Kerbela, dünya var oldukça üzerine yazılması devam edecek olan önemli bir olaydır. Önemi; olayın içerdiği kutsî ve dramatik unsurlardan kaynaklandığı gibi, bugün yaşayan bazı dinî kimlik ve kültürlerde merkezî bir konumda olmasındandır. Günümüzde var olan inanç ayrılıklarını, bunun nedenlerini ve oluşum sürecini öğrenmek Kerbela Olayı'nı öğrenmekle mümkündür. Bu sebeple pek çok mezhepsel olayın veya kültürel farklılıkların doğru anlaşılabilmesi  Kerbela ve Hz. Hüseyin'in yüklendiği rolün doğru öğrenilmesine bağlıdır. Bu nedenle kitabımız pek çok eksiği giderme, özellikle gençleri konu hakkında bilgilendirme amacı taşımaktadır. Umarız bu misyonu az da olsa yerine getirebilir. (Tanıtım Bülteninden)

kalp sızısı
alıntı
Jane Champion, zengin ve bağımsız bir İngiliz asilzadesi olmakla birlikte bir o kadar çirkin ve gösterişsiz bir kadındır. Garth ise genç, yakışıklı ve güzel olan her şeye aşık bir ressamdır. Zaman zaman Maldrum Düşesi olan teyzesinin malikanesinde kalan Jane, ortak dostlar vasıtasıyla katıldığı bir partide Garth ile karşılaşır. Sakin bir şekilde devam eden partide Jane'in vermiş olduğu kısa süreli konser Garth'ın, Jane'in içinde barındırdığı güzelliği görmesine ve ona deliler gibi aşık olmasına neden olur. Bir süre sonra Garth artık dayanamaz, Jane'e olan duygularını açıklar ve ona evlenme teklif eder. Fakat Garth'ın kuralları hiçe sayan yaşam tarzı ve yakışıklılığı karşısında Jane'in gösterişsiz ve çirkin bir olmasından dolayı kendine olan güvensizliği bu teklifi reddetmesine neden olur. Korkaklığın ve kendine olan güvensizliğin ağır yükü altında ezilen Jane'in psikolojisi alt üst olur ve yaşadığı travmadan kurtulmak umuduyla dünya turuna çıkmaya karar verir. Yıllar sonra verdiği karardan pişman olan Jane, Garth'ı bulup ondan af dilemek ister ama Garth, geçirdiği bir kaza sonucu gözlerini kaybetmiştir ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. (Arka Kapak)


sırlar uçurumu
alıntı
1835 yılı Fransa...
İçinde karanlık sırlar saklayan bir malikâne. 
Blanc de Venue Malikânesi.
Lanetli bir uçurum...
Yirmi yıl önce uçurumun dibinde ölü bulunmuş bir kadın.
Belki de arkasında ölümcül sırlar saklayan gizemli bir cinayet...
İntikam almak için geçmişin karanlık anılarını ortaya çıkarmak zorunda olduğuna inanan, inatçı ve çatal yürekli bir evlat.
Geçmişini gizlemek zorunda kalan gizemli bir doktor.
Lanetli bir sır!
Şüphe yüklü bir aşk!
Ve geçmişin ürkütücü sisleri arasından çıkıp gelmiş kötü ruhlu bir adam...

Sırlarla örülü, heyecan dolu bir öykü!
Gerilimi ve gizemi iliklerinize kadar hissedeceksiniz.
Belki de şimdiden benzerlerinin arasında kendine çok üstün bir yer edinecek olan, türünün en gizemli romanlarından biri...
Okuyan herkesi kolayca etkisi altına alacak, finaliyle ters köşeye yatıracak, büyüleyici, tüyler ürpertici bir roman.
Soluğunuz kesilecek. Hayran kalacaksınız.

aşkın öteki yüzü
alıntı
XIX. yüzyılın sonu, New York...
Toplumsal sınıfları, ahlak anlayışı ve katı kurallarıyla oldukça muhafazakar bir kent.
Newland Archer, pek çok aristokrat gibi hukuk eğitimi almış, güzel sanatlara, felsefeye düşkün genç bir avukattır. Ailesi Archer'in May Weiland ile evlenmesini uygun bulur.

Heyecanlı nişanlılık dönemi bir süre sonra yerini mutsuz bir evliliğe bırakır.

May'in Avrupa'da yaşayan kuzeni Madam Olenska'nın zengin kocasını terk edip New York'a gelmesiyle hayatlarında yeni bir dönem başlar. Madam Olenska, bu çevrenin alışkın olmadığı kadar özgür, cesur, hayal gücü zengin bir kadındır. May'in muhafazakar, geleneklere bağlı ve sıkıcı haline karşın Madam Olenska sıradışı tavırlarıyla Archer'i büyüler. Aşkının karşılıksız olmadığını anlayan Archer ilerleyen zamanlarda aşkla vicdanı, muhafazakarlıkla arzuyu, özgürlükle itaati ayırt edemeyecek kadar büyük bir girdabın içine girer.

XX. yüzyıla gelindiğinde ise ne New York eskisi gibidir, ne de insanları...

elimde aşkın gözyaşlar 2,mevlana var.
ve yine hiç beğenmedim.bir an evvel bitse de hayırlısıyla yeni kitaplarıma başlasam.
iyi kitaplar mı çok merak ediyorum.
en kısa zamanda aşkın göz yaşları okudum bitti serisinde buluşmak üzere iyi geceler,keyifli okumalar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails