10 Kasım 2017

tess,tom hardy...


Tess,Türk filmi melodramı tadında bir kitaptı.Hani talihsiz bir çocuk vardır ve tüm hayatı acı ve gözyaşı içinde geçer ya ha tam da işte öyle.Tess,fakir bir köy kızının ta ki ölene kadar süren yaşam mücadelesini anlatıyor.Hikaye yabancı değil aslında;evlilik meraklısı cahil,kızını hayata hazırlamamış bir anne,alkolik baba,bissürü aç kardeş ve rahatlıkla güzzeliği sayesinde zengin koca bulacağına inanılan masum bi köy kızı.Tess'in ırzına geçilir,tek başına çocuk büyütür,ölen çocuk babasızlığı yüzünden Hristiyan kilisesine kabul edilmez,gömülnez bile,açlık,sefalet...ve bir kadının dramı.
Hangi devirde yaşadığınızın,hangi dine inandığınızın,hangi dili konuştuğunuzun ve dünyanın hangi tarafında (doğu-batı) olduğunuzun hiç önemi yoktur,bir kadınsanız ve sahipsizseniz (neyazık ki) tüm hedeflerin tam ortasındasınızdır.
Işte kitapta böyle bir kadın hikayesi anlatıyor.Kısacası bu dünya da "kadının adı yok",o sadece iki bacak ve iki göğüsten mütevellit bir varlık Duygusu,düşüncesi,
inancı,hayat helsefesi,erkeğini seçne kararı....peeeh hepsi hakgetire.Netice itibariyle güzel ve insanın feminist tarafını kabartan bi kitaptı.Son olarak kitap için şunu söylemek istiyorum:
"Allah bin belanı versin Alec ama enn çok ta Angel'in.😠😠Okuyacak olanlar anlar.😉

☕ ☕

arka kapak:

Yoksul bir ailenin kızı olan Tess, daha iyi bir hayat sürmesi için üst sınıfa mensup akrabaları D'urberville ailesinin yanında çalışması için ikna edilir. Yeni yaşamında verdiği kararlar yüzünden hayatı altüst olan Tess, gerçek aşkıyla da bu sırada tanışır. Ancak geçmişin bir gölge gibi peşinde oluşu ve art arda yaşanan sarsıcı olaylar, Tess'i aşk ile ona dayatılan hayat arasında bir seçim yapmaya zorlar.

Thomas Hardy'nin en önemli eserlerinden biri olan Tess, 19. yüzyıl İngiltere'sinde alt sınıftan bir aileye mensup saf ve güzel bir kızın trajik öyküsünü toplumsal yargıların gölgesinde ele alıyor.
(Tanıtım Bülteninden)

filminden de bahsedeyim efendim :)

yapım yılı:1979
imdb puanı:7,3
yönetmen:roman polanski
başrolde:nastasia kinski
#romanpolanski imzalı filminden de bahsetmek istiyorum.Yönetmenin Polonyalı olmadından mı kaynaklıdır nedir film bir İngiliz klasiğine yapılmış filmden daha çok bir Rus dramı gibiydi.Aslında güzel,kitaba sadık kalınmış ve başyapıtta kabul edilen bir filmdi ama dediğim gibi karakterlerde,
filmin anlatımı da çok Rusvariydi.Ama kitabı da filmi de tavsiye ederim.Ne izliycem diye düşünüyorsanız işte film hazır.





trailer


full film



iyi seyirler ve iyi okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails