10 Kasım 2017

ayla....

 ayla,ertuğrul fırkateyni filminden sonra izleyip de hayran kaldığım ve hatta bayıldığım ikinci türk filmi oldu.zaten sinema da cebimden para vererek izlediğim iki nadide filmde bu iki film.ayla'nın şuan oskar aday adaylığı var ve herkesin bu filme gidip destek olması gerek ki oskar akademisinin de dikkatini bu şekilde çekebilsin.zira kendi ülkesinde bile desteklenmeyen bir filme kim ne ödülü verir ki? ama şu ana kadar da pek çok festivalden ödülle de dönmüş.


konusunu gerçek hayattan, kore gazisi süleyman dilbirliği'nin yaşam öyküsünden alıyor.
süleyman astsubay kore savaşına gönderilir ve bir görev esnasında tüm  halkının öldürüldüğü bir köyde küçük bir güney koreli kız bulur ve kızı yanına alır.yaşadığı dram ve şoktan dolayı konuşamayan bu küçük kız türk taburunun koruması altındave onların gözdesi olur.kıza ayla adını veren süleyman astsubayın yanından bu küçük kız bir an olsun  ayrılmaz ve gözyaşının bir yandan akarken kahkahalarında havada uçuştuğu bir savaş dramını izleriz.

 film boyunca ağlarken sizi bu moddan kurtaran çok güzel kahkaha dolu sahnelerden de oluşan bu film insana hayatın ta kendisini hatırlatıyor.bir yandan gülerken ağladığımız ya da ağlarken güldüğümüz gibi.hayattta böyle değil mi zaten,ağlatırken güldürür,güldürürken ağlatır.
türk-kore ortak yapımı bu film büyük bir özenle hazırlanmış ve işte türk sineması böyle olmalı,film budur dedirtiyor insana.çünkü o kadar kalitesiz,niteliksiz,sırf gişeye yönelik film yapılıp halk kötü ve kalitesize alıştırılmış ki bu filmi izleyince holyywood standartlarinda ki bu film insanı gururlandırıp uyuduğu yedinci sanat denen sinema uykusundan da uyandırıyor.
filmseverler olarak kalitesiz yapımlara prim vermemek gerektiğine inanıyorum ki daha kaliteli yapımlar için sinema emektarları kendilerini zorlar hale gelsin.çünkü Atatürk'ün de dediği gibi “Bir milletin sanat yeteneği, güzel sanatlara verdiği değerle ölçülür.”
gerçek ayla ve süleyman astsubay


kore'den gerçek fotoğraflar


sosyal medyadan meşhuur cabi :)
filmde o da var.


başrolde:bir istanbul masıln'dan tanıdığım ve oyunculuğunu çok beğendiğim ve filmde muhteşem bir performans göstermiş olan süleyman astsubay rolünde ismail hacıoğlu var.
















ali atay,ali astsubay rolünde çok ama çok tatlı bir karakter oluşturmuştu.ne ağlattın bizi be.......









ayla rolünde muhteşem bir performans gösteren ve izleyenleri hayran bırakan koreli küçük oyuncu:kim seol.




fotoğrafta da görülen:murat yıldırım.
ve çatin takindor ve taner birsel'de filmde yer alan oyuncular.


yönetmen:can ulkay
senaryo.yiğit güralp
imdb puanı:9,3
evet,evet yanlış duymadınız alkış alkış alkış imojisi :

trailer 1


trailer 2


ayla filmine muhakkak gidin/lütfen gidin ve böylesi kaliteli bir türk filmine manen ve madden destek olun.
inşllh böyle filmlerin sayısı artar ve gerisi gelir diyor ve iyi seyirler diliyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails