30 Nisan 2017

vampirizm,christopher frayling...


Vampirizim de en az Giovanni Scognamillo'nun korku anatolojisi Korkunun ve Dehşetin Kapıları kitabı kadar güzeldi.Vampirizm de bir vampir antolojisi.Vampir fikrinin ortaya çıkışında ki psikolojik nedenlerden tutun da,bu fikrin Freud vari bilinç dışı unsurları;netrofili,elektra ve oidipus kompleksleri...vb gibi pek çok psikolojik bilinç dışı unsur irdelenmişti.Ilk vampir kitabından,çok ünlü korku ve vampir kitaplarına kadar kitaplardan bölüm alarak incelenmişti.
Bahsettim her iki kitapta da kilit kitap Walpole'un Ottanto Şatosu'nda buluşuyordu.Ilk işim bu kitabı alıp okumak olacak inş.
Her iki kitapta da bir dünya kitap ve yazar ismini not aldım,hepsine ömür yeter mi bilmem :/
Hasılı çok güzel bir kitaptı.Tam arşivlik.Vampir ve korku edebiyatı meraklılarının bu her iki anatolojiyi de kütüphanelerine katmalarını tavsiye ederim.
Her iki kitapta marka kitapçılarda pahallı.Iyi ki de bu kitapları almışım.Ara ara yeniden okunacak türden kitaplar 
Ben ucuzkitapal'dan aldım.Vampirizim:5 lira,Korkunun ve Dehşwtin Kapıları:2 liraydı.Haberiniz olsun.😉


arka kapak:

Vampirlerin edebiyattaki tarihsel ve kronolojik gelişiminin izini süren bu kitap, Gotik edebiyat ve vampirizm meraklıları için paha biçilmez nitelikte. Christopher Frayling’in kapsamlı giriş yazısı, temanın Lord Byron’dan Kont Dracula’ya uzanan evrimini ayrıntılarıyla inceliyor. Aydınlat Karanlığımızı başlıklı 1. Bölüm’de, Joseph Pitton de Tournefort’dan “Doğu’ya Yolculuk”, Dom Agustin Calmet’den “Macaristan ve Çevresindeki Bölgelerin Vampirleri”; Lord Ruthven ve Klanı başlıklı 2. Bölüm’de, John Polidori’den “Vampir”, Lord Byron’dan “Bir Öyküden Parça”, Alexandre Dumas’dan “Tiyatroda Bir Akşam”, James Malcolm Rymer’dan “Vampir Varney”; Dehşetin Fırtınalı Güzelliği başlıklı 3. Bölüm’de, Johann Ludwig Tieck’ten “Uyandırma Ölüyü”, E.T.A. Hoffman’dan “Aurelia”, Alexis Tolstoy’dan “Vurdalaklar Ailesi”, Fitz-James O’Brien’dan “Neydi O?”, X.L.’den “Yahuda’nın Öpücüğü; Kont Drakula başlıklı 4. Bölüm’de, Bram Stoker’dan “Drakula”; Haemokseksüalite başlıklı 5. Bölüm’de, Richard van Krafft-Ebing’den “Psychopathia Sexualis”, Ernest Jones’dan “Vampirler Üzerine” yer alıyor. Ek olarak da, Slavoj Zizek’in “Bir Vampirizm Kuramı” başlıklı ilginç makalesi konuya farklı bir açılım getiriyor.

keyifli okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails