24 Aralık 2016

ideoloji,şerih mardin...


#serifmardin'nin #ideoloji'si oldukça ağır bir kitap.Ilk bölüm ideoloji kavramının felsefi açıdan incelenmesinden oluşuyor ardından gelen bölümler ise daha #sosyolojik yapıya sahip ve anlaşması daha kolay.
Hocanın entelektüel,felsefi ve sosyolojik birikimi ise paha biçilmez.
Daha çok meraklısına ve özellikle felsefe ve sosyoloji de (bence) yüksek lisans yapan daha fazla birikime sahip olanlara yönelik bir kitap.
Şunu da kendim için böbürlenmeden ama gururla söylemeliyim ki neredeyse son üç yıldır ağırlıklı olarak okuduğum ve yöneldiğim felsefenin meyvelerini bu kitapta yedim.Zorlanmadan okuyabilecek felsefi bir birikime sahip bir hale gelebildiğim için çok mutlu oldum.

kısacası kitabı çok ama çok sevdim.

arka kapak:

Şerif Mardin'in İdeolojisi ülkemizde alanında yayımlanmış ilk kitaptır. Mardin bu çalışmasında, ideoloji üzerine yapılagelen "iyi ve kötü" değerlendirmelerin dışına çıkıyor. İdeolojik düşüncenin özelliklerini, ideolojik düşünceyi oluşturan etkenleri, bu düşünce tarzının yapısal özelliklerini, kavramın tarihi gelişim süreci içinde tartışıyor. Şerif Mardin'in incelemesi, "ideoloji ve bilim felsefesi", "ideoloji ve sosyal değişme" ve "simgelerin dağıtımı ve bilginin üretilmesi" başlıklarında meydana geliyor.

keyifle okuyun...

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails