25 Aralık 2016

hoşgörü üzerine bir mektup,john locke...


#jonlocke okumayı çok istediğim bir #filozof'tu.Kendisi ayrıca en sevdiğim Batılı filozoflardan biridir,top beşimde yer alır.😶 Diğerleri ise; #descartes,#immanuelkant,#davidhume,#jjrosseau 'dur.
Hoşgörü Üzerine bir mektup filozofun yine kendisi gibi düşünür olan arkadaşına yazdığı zamanından bugüne kadar ışık tutmayı başarabilmiş laik ve liberal din ve hayat görüşünün yer aldığı mektupların kendisinden habersiz arkadaşı tarafından kitap olarak yayınlanması sonucu ortaya çıkmış bir eserdir.
İlk Locke kitabımdı 90 sayfalık bu risale türündeki eser düşünürün yaşadığı aydınlanma döneminden bir tık öncesi Ortaçağ'ın despot ve doğmatik dini yapısına yönelltiği liberal ve laik din eleştrisinden oluşuyor.Ayrıca filozofun engin hoşgörüsüne de hayran kalıyorsunuz.

arka kapak:

Hoşgörü, insan toplumlarının kalıcı bir barış ve huzur ortamında yaşayabilmelerinin vazgeçilmez şartıdır. Bu sadece bugün böyle değildir. Dün de böyleydi, yarın da böyle kalacaktır. Hoşgörünün iki temel alanı vardır. Birincisi, toplumsal hoşgörüdür. Toplumsal hoşgörünün sosyolojik bir olgu olarak yerleşmesi zaman alır. Hoşgörünün ikinci boyutu siyasal alanla, daha doğrusu devletin toplumsal hayattaki yeriyle ilgilidir.

keyifli okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails