18 Ekim 2016

celaleddin,şebnem pişkin

 celaleddin,şebnem pişkin'nnin okuduğum üçüncü kitabı oldu.bir mevlana celaleddin rumi hikayesi.mevlana'yı sinan yağmur kaleminden de ,iskender pala keleminden de okumuştum ama enn çok şebnem pişkin kalemi hoşuma gitti.hatta ve hatta sinan yağmur'un aşkın göz yaşları serisini (aşkın gözyaşları 1yazısı için buraya tıklayınz, aşkın gözyaşları 2 yazısı için buraya tıklayınız ) okuduktan sonra mevlana'dan da,konya'dan da bana nefretlik gelmişti ve elimde ki mesnevi ve fih ma fih'i bile okumaktan vaz geçmiştim o kadar yani :/ bir kalem insanı bu kadar soğuturdu.ama şebnem pişkin'nin celaleddin'i gerçekten çok güzeldi.bir günde keyifle okudum bitti.
kitapla ikiz kız kardeşlerin konya'da vefat eden mevlevihan dedelerinin cenazesi sayesinde gerçek üstü bir yolculuğa çıktığınız gibi taa 1400'lere mevlana'nın yanına kadar varıyorsunuz.mevlana'yı daha da başkasının kaleminden okumam.
celaleddin bir mevlana hikayesi,kendi içine doğru bir yolculuk.şebnem pişkin,çok güzel,keyifli bir kalem,çok iyi bir yazar.kesinlikle keşfedilmesi gereken kadın yazarlarımızdan.basın tarafından şişirilen öyle çok kitap,öyle çok yazar var ki okuduğunuz da görüntü var ama ses yok dedirtiyorlar.içi dolu,keyifli okumalar istiyorsanız bu hanımı keşfetmelisinz derim.ben tamamen tesadüf eseri tanıdım ve çokta memnunum :) kitabı sıcacık bir uslup,akıcı bir dil,manevi bir yolculuk,gerçek üstü olaylar seven herkese öneririm.

şebnem pişkin'nin sevgili abdülhamit han kitabı için  buraya tıklayınız,
israfil'in aynası kitabı için buraya tıklayınız.
bana bizzat gönderdiği hediye kitabının yazısı için buraya tıklayınız.













tanıtım bülteninden:

Ne çok söz söylendi onlar hakkında... Ne çok hikaye yazıldı, ne çok şiir derlendi.
Hepsi doğru, ama hepsi eksik kaldı.
Ey cihanımın zarif, kibar, güzel sultanı!
Şems'in ziyası aşk gibi tesir etti canıma, kanıma...
Aşk ki bilerek, bilmeyerek her insanın gayesidir. Fakat bir damla suyun başına gelen maceralar gibi o da çok defalar bu gayeye pek karışık yollardan gider.
Her insanın kendi istidadına uygun bir sevgiliye gönül vermesi kadar
normal bir şey var mıdır? Ki Aşk, Allah'ın apaçık bir sıfatıdır.
Mevlana Celaleddin yüzyıllar boyunca alemin yüreği yanıklarının yüreklerine ateşler saçtı. Aşk ilmiyle cihanı güneş gibi aydınlattı. İnsanların ruhunu taze bir hayat ve ölçülemeyecek bir rahmete boğdu. Kıymetli canına Aşk gibi tesir eden Şems'in
Ziyasıyla suret aleminin ölülerini diriltti.
Bu hikaye onun hikayesi... Mevlana Celaleddin'in, Şems-i Tebrizi'nin, celâlin, cemâlin, aşkın ve mananın hikayesi bu. Eksik kalacak belki onlar hakkında yazılmış diğer tüm hikayeler gibi... Varsın, eksik kalsın. Biliriz ki Aşk tamamlar her eksiği.
Aşk düzeltir her eğriyi. Aşk doldurur her boşluğu.
Açılsın söz goncaları, Aşk'la vesselam.







iyi yazarları,iyi kitapları,iyi yazarların iyi kitaplarını keşfedebileceğiniz okumalarınız olsun..

4 yorum:

  1. ilk fırsatta alıp, okuyacağım. Mevlana öğretisi hep ilgimi çekmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnem Hanımın kitapları çok hoştur gerçekten.Çok hoş bir hanım,imzalı kitabını bana İstanbul'dan Ağrı'ya hediye olarak göndermişliği var :)

      Sil
  2. Teşekkürler çok kalite kitapların paylaşımını yapıyorsunuz

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails