1 Nisan 2016

seri kitaplarım.


seri kitaplarımla sizi tanışırayım dedim.
dante ve ilahi komedya.
yazın okurum tatilde herhalde.


dante,ilahi komedya

Dünya şiirinin başyapıtı "İlahi Komedya", Dante'nin Cehennem'e, Araf'a ve Cennet'e yaptığı düşsel bir geziyi destanlaştırır. "İlahi Komedya", 14233'e ulaşan toplam dize sayısı ile, şiir tarihinin en uzun soluklu şiiridir. Dante'nin 1300 yılının 7 Nisan Perşembe gecesi başlayan gezisi bir hafta sürer, Dante'ye Cehennem ve Araf yolculuğu boyunca Latin şair Vergilius rehberlik eder. Araf'ın tepesinde Vergilius yerini, Cennet'te Dante'ye rehberlik edecek olan Beatrice'ye bırakır. Dante, Beatrice'yi ilk kez gördüğünde kendisi dokuz, Beatrice sekiz yaşındadır. Dante, ömrü boyunca Beatrice'ye bağlı kaldığı gibi, düşünce dünyasının da esin kaynağı olur Beatrice.
Vergilius'un Aeneis destanını örnek alan ve sıradışı bir aşka mitoloji, tarih ve kutsal metinlerle de desteklenen gerçeküstücü bir ortamda yakılan bir ağıt olarak da değerlendirilebilecek olan "İlahi Komedya"nın, tarih ve felsefeden dinbilime, gökbilimden geometriye uzanan bir ansiklopedi niteliği taşıması da bir başka özelliğidir.
Oğlak Yayınları, eksiksiz ve ilk kez şiir olarak Türkçeleştirilen "İlahi Komedya"yı gururla sunar.


almış olduğum tüm caner taslaman hoca kitaplarım.
şuanda dokuz kitabım var dört tane daha alırsam külliyatım tamamdır.


tüm murakami'lerim.
külliyat tamam.


açlık oyunları serim.okudum bitmişti ki :)
açlık oyunları yazısı için buraya tıklayınız,ateşi yakalamak yazısı için buraya tıklayınız,alaycı kuş yazısı için buraya tıklayınız.
açlık oyunları serisinin yazısı için buraya tıklayınız.


Açlık Oyunları 
 ETKİLEYİCİ BİR FANTASTİK DÜNYA, BİTMEK BİLMEYEN BİR AKSİYON AÇLIK OYUNLARI’NDA BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇMEK İÇİN SABIRSIZLANACAKSINIZ   ETRAFINIZDAKİ BAŞKA HERKES SABAHI GÖREMEYECEĞİNİZDEN EMİNKEN VAHŞİ BİR ORTAMDA KENDİ BAŞINIZA HAYATTA KALABİLİR MİSİNİZ?  

 “Bu kitaba o kadar bağımlı kaldım ki, yemeğe çıktığımda bile kitabı yanımda taşıdım ve masanın altında okumaya devam ettim. Hikayesi beni birçok gece uykusuz bıraktı çünkü bitirdiğimde bile, yatakta bu kitabı düşünmeye devam ettim. Açlık Oyunları kesinlikle büyüleyici.” 
—Stephenie Meyer 
 “Elimden bir türlü bırakamadım… Bağımlısı oldum.” 

—Stephen King 

KAZANMAK ÜN VE TALİH, KAYBETMEK İSE KESİN ÖLÜM ANLAMINA GELİR. 

BU OYUNUN GALİBİNİN KARNI DOYACAK KAYBEDEN İSE ÖLÜMLE TANIŞACAK… 
AÇLIK OYUNLARI BAŞLASIN . . . 

Ateşi Yakalamak 

 CAPITOL MUTSUZ, HUZURSUZLUK ARTIYOR, ATEŞLE DANS EDEN KIZ BİR KIVILCIM YAKTI, YERİN ALTINDAN YÜKSELEN İSYAN ŞİMDİ PATLAMA NOKTASINDA! 
KIVILCIMLAR PARLIYOR, ALEVLER YAYILIYOR VE CAPITOL İNTİKAM İSTİYOR

SUZANNE COLLINS’IN ÇOK SATAN AÇLIK OYUNLARI’NIN İKİNCİ KİTABI
“Açlık Oyunları Serisi, insanı meraktan çatlatan, gerilim dolu, müthiş akıcı ve inanılmaz sarsıcı… Elimden bir türlü bırakamadım. Bağımlısı oldum!”
-Stephen King
Sabırsızlıkla çıkmasını beklediğim fenomen kitap Açlık Oyunları’nın devamı olan Ateşi Yakalamak kitabını erkenden okuma fırsatı buldum.. Benim yüksek beklentilerimi haklı çıkartmakla kalmamakla birlikte bunun çok üstüne çıktı. Bu kitap Açlık Oyunları kadar heyecanlı fakat daha bir yürek burkucu çünkü zaten karakterleri tanıyorsunuz, zaten onlarla birlikte zorluklara göğüs germiştiniz. Suzanne hikayenin gerçekleştiği yerleri ummadığım yerlere taşımış ve o bu çok zor yerleri seçmekten hiç çekinmemiş. Olağanüstü. Bu kitabı okurken uykunuzu erteleyeceksiniz. Çıktığı andan itibaren listeleri altüst edecek. Tavsiyem o sabah için hazırlanın ve takviminizi ona göre ayarlayın.
-Stephenie Meyer
“Zekice kurgulanmış ve çok akıcı bir kitap… Büyüleyici.”
-John Green
“Bilimkurgu, heyecan, gerilim ve aşkın muhteşem bir karışımı.”
-USA Today
“Nefes Kesiyor”
Publisher Weekly
“Aksiyon, Entrika, Aşk. Kesinlikle mükemmel.”
Kirkus Reviews

Alaycı Kuş

AÇLIK OYUNLARI’NIN NEFESİNİZİ KESECEK 3. KİTABI 
Bütün engellere rağmen, Katniss Everdeen Açlık Oyunları’ndan iki kez sağ çıkmıştır. Ama şimdi kanlı arenadan sağ çıkmayı başardığı halde hâlâ güvende değildir. Capitol kızgındır. Capitol rövanş istemektedir. Uğradıkları bozgunun bedelini ödetmek istedikleri kişi kimdir? Katniss. Daha da beteri, Başkan Snow başka hiç kimsenin de güvende olmadığını açıkça belirtmiştir. Ne Katniss’in ailesi, ne arkadaşları, ne de 12. Mıntıka halkı. Suzanne Collins’in gerilim romanı Açlık Oyunları üçlemesinin bu güçlü ve heyecan verici finali yılın en çok sözü edilen kitabı olmayı vaat ediyor. 


dune serim en sonunda tamamlandı ki :)
DuneFrank Herbertin (1920-1986) Hugo ve Nebula ödüllerini almasını sağlayan ve tüm dünyada on beş milyondan fazla kopyası satılan 6 kitaptan oluşan bilimkurgu roman serisi;
Arthur C. Clarke'ın ifadesiyle, "Yüzüklerin Efendisi ile kıyaslanabilecek tek şaheser kurgu romandır."
Seri, bütünü düşünüldüğünde insan doğası; dinsiyaset ve ekonomi kurumları, liderlik olgusu; erkek, kadın, cinsellik kavramlarına dair muhteşem denebilecek sosyolojik, psikolojik ve felsefi tahliller ve gözlemler içerir.
Bir bilim kurgu romanından beklenmeyecek ölçüde felsefi bir derinliğe sahiptir. Serinin tamamına yayılmış aforizmalar, eserin özenle oluşturulmuş özgün kurgusu ile birleştirildiğinde 3500’e yakın sayfası ile 6 kitaptan oluşan artık dünya çapında bir kült haline gelmiş tek bir eser ortaya çıkar.
Serinin ilk kitabı olan Çöl Gezegeni Dune 1965, son kitabı olan Dune Rahibeler Meclisi ise 1984 yılında yayımlanır. Frank Herbert’in 1986 yılında ölümü ile üzerinde çalışılan 7. Dune kitabı tamamlanamaz.
Çöl Gezegeni DuneDavid Lynch tarafından 1984 yılında sinemaya da aktarılmıştır.
Seri, islam terminolojisine ait birçok kavramı ve bakış açısını içinde barındırması ile de dikkat çeker;
"Allah’ın emri gelir; Sakın acele etme. Yol gösteren Allah’tır; kimi yolunu şaşırır."
"Ben de hizmetkarım… Efendim ise Rahman ve Rahim olan Allah. “Biz, onların boyunlarına halkalar geçirdik. O halkalar çenelere kadar dayanmaktadır. Bu yüzde kafaları yukarı kalkıktır. Önlerinde bir set ve arkalarında bir set çektik de onları kapattık, artık göremezler…” Eski Fremen dininde böyle yazılıydı."


“Kurgunun ölümsüzlüğüne hoş geldin, Lisbeth Salander!”

-Mario Vargas Llosa, El Pais



“Lisbeth Salander tam bir intikam makinesi.”

-Inpendent


“Larsson'un kitapları hayatımız için bir tehlike oluşturuyor. Parklar okuyucularla tıka basa dolacak, çalışma dünyası altüst olacaktır. Bütün bunların nedeni hiç kimsenin bu kitapları elinden bırakamamasıdır.”

-Bams


“Dünyanın en başarılı suç romanı yazarı olarak memnuniyetle Larsson'u gösterebilirim.”

-Slate


“Millennium serisi dünya çapında benzersiz bir yayıncılık mucizesi.”

-Kate Mosse


“Bir kez tadına vardınız mı, uykularınız kaçacak: Millennium bağımlılık yapıyor.”

-Le Point

ben beğenmezsem kızım beğenir serisi :)
labirent,James Dashner

Labirent: Ölümcül Kaçış
Hatırla. Hayatta kal. Koş.
"Açlık Oyunları gibi distopik hikâyeleri sevenler Thomas'la birlikte Kayran'da maceraya sürüklenecekler."
-School Library Journal-

Labirent: Alev Deneyleri 
Kural yok. Yardım yok. Ya başarırsın ya ölürsün. 
Arkadaşlıklar sınanacak. Sadakat sorgulanacak. Hiçbir şey kesin değil! .
"İlk kitabı sevenler bu nefes nefese maceranın da esiri olacaklar." 
-Children's Literature-

Labirent: Son İsyan 
Her şeyin sonu geldi! Kurtulan olacak mı? Gerçek dehşet verici olacak. Artık yalan yok.
"James Dashner'ın kitaplarına başlamadan önce derin bir nefes alın." 
-Deseret News-

Labirent: Ölüm Emri
Tedavi yok. Kaçış yok. Son aslında sadece bir başlangıçtır. 
"Geçmişi ve geleceği bugünle harmanlayan Ölüm Emri hem distopya türünün klasik eserlerini anımsatıyor hem de Dashner'ın çok satan Labirent üçlemesinin temelini sağlamlaştırıyor." 
-Kirkus Reviews-
(Tanıtım Bülteninden)

seri seri kitaplar okuduğunuz günler dilerim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails