26 Ocak 2016

Alaycı Kuş,Suzanne Collins.

bir devrim ne kadar yozlaşabilir ?
insanoğlunun kendisi kadar..
serinin son kitabı da okulun son iki haftası elimde sürünmesine rağmen geçtiğimiz bu son iki günde bitiverdi.zaman ve sayılar çok enteresan gerçekten.
en az bu kitabı beğendim tıpkı en az son filmi beğendiğim gibi.
heyecanı çok azdı ve kitap boyunca hep bir şeylerin eksikliğini hissettim işte.
ama serinin son kitabı olması hasebiyle tabi ki okunması  gerekiyor.
ben son kitabı diğer serinin diğer kitaplarına göre daha sönük buldum.mesela yüzüklerin efendisinin son kitabı kralın dönüşünde artık zirvenin doruklarına çıkıyordunuz.bu  yüzden bir seri kitap olması hasabiyle beklentimi çok yüksek tutmuş olabilirim.ama aslında üç kitapta birbirine çok yakındı sanırım.diğer kitaplar gibi edebiyatı eksik ama vermeye çalıştığı felsefesi oldukça  iyi olan bir kitaptı.kitaptan çıkardığım sonuç:bir devrim ne kadar yozlaşabilir?insanoğlunun kendisi kadar...
iyi okumalar olsun.
serinin ilk kitap postu için buraya tıklayınız,ikinci kitap postu için buraya tıklayınız.
sizde okuyun bakalım neler düşüneceksiniz.
zira ne okursanız okuyun kitaplar düşündürür ve insanlığın düşünen insanlara ihtiyacı var.


şiire denk gelen yere..



Bütün engellere rağmen, Katniss Everdeen Açlık Oyunları'ndan iki kez sağ çıkmıştır. Ama şimdi kanlı arenadan sağ çıkmayı başardığı halde hâlâ güvende değildir. Capitol kızgındır. Capitol rövanş istemektedir. Uğradıkları bozgunun bedelini ödetmek istedikleri kişi kimdir? Katniss. Daha da beteri, Başkan Snow başka hiç kimsenin de güvende olmadığını açıkça belirtmiştir. Ne Katniss'in ailesi, ne arkadaşları, ne de 12. Mıntıka halkı. Suzanne Collins'in gerilim romanı Açlık Oyunları üçlemesinin bu güçlü ve heyecan verici finali yılın en çok sözü edilen kitabı olmayı vaat ediyor.

"En heyecanlı yerinde kesilen mükemmel kitap okurları üçüncü cilt için feryat ederken bırakacak." 
- Kirkus reviews

"Edward'ı ya da Jacob'u unutun... okurlar taraf tutacak: Peeta mı, yoksa Gale mi?" 
- Publishers Weekly

"Katniss ustalıkla öldürürken, Collins vurucu yeteneğiyle yazıyor." 
- Time dergisi


"Kusursuz ilerleme hızı ve heyecan verici bir dünyanın inşa edilmesi." 
- Booklist


"Ardında yeterince yanıtlanmamış soru bırakarak okurları kıvrandırıp ümitsizce bir sonraki bölümü beklemelerini sağlıyor." 
- School Library Journal

vikipedi
Alaycı Kuş (Orijinal adı: Mockingjay), The Underland Chronicles serisinin yazarı Suzanne Collins tarafından yazılan bilim kurgu serisinin üçüncü ve son romanı. Serinin ilk kitabı olan Açlık Oyunları, 14 Eylül 2008'de basıldı. Birçok ülkede en çok satanlar listesine giren kitabın arka kapağında Stephenie Meyer ve Stephen King'in görüşleri yer almaktadır. Bu kitabın devamı olan ikinci kitap Ateşi Yakalamak Eylül 2009'da, üçüncü kitap olan Alaycı Kuş ise Eylül 2010'da satışa sunuldu.
konusu
Katniss, Çeyrek Asır Oyunundan sapasağlam kurtulur ve daha önce Capitol tarafından yok edildiği düşünülen 13. Mıntıka'da gözlerini açar. Katniss, arkadaşı Gale'in dediklerine çok üzülür. Çünkü Gale ona 12. Mıntıka'nın tamamen yok edildiğini söylemiştir. Gale'in kurtardığı 1000 kişiye yakın grup, 13. Mıntıka'ya getirilmiştir. Katniss, annesini ve kız kardeşini görmenin mutluluğunu yaşasa bile; Çeyrek Asır oyunlarında kurtarılamayan Peeta Mellark ve Capitol'ün ateşleri arasında kalan 12. Mıntıka'ya üzülmüştür. Diğer mıntıkalarda da isyan başlamıştır ve büyük isyanın fitili ateşlenerek Capitol'e kadar ulaşmıştır. Katniss bundan sonrasının çok daha zor olduğunun farkına çok sonra varacaktır. Peeta, Capitol tarafından esir alınmış, zihni üzerinde değişiklikler yapılmıştır. Katniss bunu çok acı şekilde öğrenecektir. İsyan ateşi sanıldığından daha fazla insanı yutacaktır. Her zaman olduğu gibi devrim ilk önce kendi çocuklarını tüketmeye başlayacaktır.

gelelim filmlere
alaycı kuş bölüm 1


yapım yılı 2014,imdb ouanı:6,7
oyuncu kadrosu hala aynı :)
serinin en vasat filmiydi diyebiliriz.
son kitaptan iki film yapma modası başlayalı beri filmin içini doldurmak zor oluyor tabi.
ah bu para sevdası yok mu :))

vikipedi
 Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1, 2014 yapımı sinema filmi. 21 Kasımda vizyona girmiştir. Açlık Oyunları'nın üçüncü filmi olan ve Suzanne Collins'in Alaycı Kuş adlı eserinden uyarlanan filmde kitabın ilk yarısı, yani 195. sayfaya kadar olan kısmı anlatılmaktadır. Yönetmenliğini Francis Lawrence'ın yaptığı aksiyon, dram, bilim kurgu türündeki filmin başrollerinde Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), Josh Hutcherson (Peeta Mellark) ve Liam Hemsworth (Gale Hawthorne) bulunmaktadır.
konusu
Katniss Everdeen, evi 12. Mıntıka'nın tamamen yıkıma uğradığını öğrendiğinde neler olup bittiğini görebilmek için oraya geri döner. Karşılaştığı manzara ise tam anlamıyla dehşet vericidir. Galipler Köyü dışında her yer harabeye dönmüş, hayatta kalmayı başaran bir avuç insan 75 yıl önce yok olduğu zannedilen 13. Mıntıka'ya kaçmıştır. 12. Mıntıka'lılar 13. Mıntıka'da yeraltında yaşamaya ve hükumetin ölümcül politikası karşısında hayatta kalmak için mücadele etmeye başlamışlardır. Nükleer silahların dahi söz konusu olduğu bu atmosferde, Katniss, İsyan hareketinin gerçek anlamda yüzü olmaya başlar ve bu sorumluluğu bir türlü kabullenemez. Yükselen bu İsyan dalgasının içerisinde yer alamamasının nedenlerinden en önemlisi de Peeta'nın hayatının tehlikede olmasıdır.



alaycı kuş bölüm 1 trailer



alaycı kuş bölüm 2

son filmin ağrı'ya gelmesini çok bekledik ama boşa bekledik.:/ tabi ki de getirmediler.
nete düşünce meraktan izledim ama ilk izlediğimde kapkara görüntüden dolayı pek bir şey anlamadım ve zevkte almadım.filmi hiç mi hiç haırlamıyorum :/



vikipedi
Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2, 20 Kasım 2015 tarihinde vizyona giren sinema filmi. Suzanne Collins'in Alaycı Kuş adlı eserinden uyarlanmıştır. Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1'in devam filmi olan filmde kitabın ikinci yarısı anlatılmaktadır. Yönetmenliğini Francis Lawrence'ın yaptığı filmde baş rollerde Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen) ve Josh Hutcherson (Peeta Mellark) bulunmaktadır.


konusu (alıntı)
Tüm zorluklara rağmen, Katniss Everdeen iki kez Açlık Oyunları’ndan sağ çıkmayı başarmıştır. Ama kanlı arenadan sağ salim çıkmayı başarmış olsa da, hala güvende değildir. Capitol öfkelidir. Capitol intikam istiyordur..
Geride kalanların bedelini kim ödeyecek? Katniss. Daha da kötüsü, Başkan Snow hiç kimsenin güvende olmadığını da açıkça belirtmiştir. Ne Katniss’in ailesi, ne arkadaşları ne de 12. Mıntıka’daki insanlar, hiç kimse güvende değildir.
Suzanne Collins’in çığır açan Açlık Oyunları üçlemesinin etkileyici ve akıldan çıkmayacak nitelikteki final bölümü yılın en çok konuşulan kitaplarından biri olacak gibi görünüyor.



alaycı kuş bölüm 2 trailer


bilim kurgu meraklılarını pişman etmeyecek bir seri açlık oyunları.
hem filmlerini hem kitaplarını tavsiye ederim.

açlık oyunları kitap ve filminin yazısı için buraya tıklayınız
ateşi yakalamak kitap ve filminin yazısı için buraya tıklayınız
alaycı kuş kitap ve filminin yazısı için buraya tıklayınız


iyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails