18 Nisan 2014

azur ve asmar


bin bir gece masalları kıvamında çok güzel bir animasyondu.bu hafta sonu maaile oturup izleyin derim ben :)
yine yönetmen koltuğunda michel ocelot var.
2006 yapımımı filmin imdb puanı ;7,4
bu fransızlar animasyonun kitabını yazar diyorum :)
çok keyifli bir filmdi.izleyin pişman olmazsınız.


filmin konusu kısaca şöyle ; (alıntı)
Ortaçağ Avrupa'ında, denizin diğer tarafından çocuğu Asmar, esmer siyah gözlü, ile gelen bir dadı Azur, sarı saçlı mavi gözlü, adlı çocuğun dadılığını yapar. Yeterli yaşa geldiğinde Azur babası tarafından dadısından ayrılır ve şehirde bir öğretmenin yanına verilir. Bu nedenle, artık işi kalmadığı için, dadı ve çocuğu evden kovulur...
20 yıl sonra Azur önceden dadısından duyduğu cin perisini bulup evlenmek için denizin diğer tarafına, dadısının geldiği tarafa doğru yola koyulur. Deniz üstünde ilerlerken sert bir dalga onu gemiden aşağı atar ve sabah uyandığında kendisini, sadece dadısının konuştuğu dili konuşanların yaşadığı, bir kara parçasında bulur. Orada şans eseri bulduğu, kendi dilini konuşan, Crapoux ile güzel cin perisinie ulaşmak için gerekli olan 3 anahtarı bulmaya çalışırlar...
Şehire gittiklerinde çok zengin bir kadına dönüşümüş olan dadısını bulur. Ancak oğlu Asmar ona çok kızgındır. Çünkü babası onları kovmuştur yıllar önce. Sonunda ikisi de cin perisini bulmak için yola çıkarlar.

michel ocelot'un bir diğer animasyon filmi ,les contes de lanuit  için buraya tık tık ;)



biribirinden güzel arap kızları,yağız arap delikanlıları,kostüm tasarımları her şey çok güzel ve masalsıydı. bir de bol bol arapça..
ama sanırım bunun nedeni dublaj sorunuda olabilir ama filmde arapça bölümlar çok hoş olmuş bence :)



michel ocelot


alıntı :
Michel Ocelot1943 doğumlu Fransız animasyon film yönetmeni.
Villefranche-sur-Mer'de doğdu. Çocukluğu Gine'de, gençliği Angers'de geçti. Şimdi Paris'de yaşıyor. İlk eğitimini Beaux-Arts de Rouen'de(Rouen güzel sanatlar bölümü) aldıktan sonra Paris'de Arts-décoratifs'de okumuştur. Ardından California İnstitute of the Arts'da okumuştur. Başlangıçta animasyon ile amatör olarak ilgilendi: arkadaşlarıyla kısa metrajlı filmler çektiler. Böylece önemli teknikleri öğrendi. 1976'da Les Aventures de Gédéon serisini sonrasında 1979'da ilk kısa profösyönel kısa metrajlı filmi Les Trois Inventeurs'ü yarattı. Aynı sene BAFTA'da bu film için ödül aldı. 1983 yılında ise Le César du meilleur court-métrage d'animation(en iyi animasyon filmi kralı) ödülünü aldı. Televizyon dizisi Ciné Si'nin yönetmenidir(1989). Bu film sonrasında yaratacağı Princes et Princesses'e öncülük etmiştir. Ocelot en ünlü filmi olan Kirikou et La Sorcière'i 1998, Kirikou et les bêtes sauvages'ı 2005'de ve en ünlü ikinci filmi olan Azur et Asmar'ı 2006'da yaptı. Ocelot Rus animasyon filmleri ile yakından ilgilenir. Özellikle ünlü animatör Nina Chorina ile yakın arkadaşlığı vardır. 1994'den 2000 yılına kadar L'Association internationale du film d'animation 'un(ASIFA)yönetmenliğini üstlendi.
trailer :
kızımla birlikte keyifle izlediğimiz bir animasyondu.şimdi ilk hedefim yönetmenin diğer bütün filmlerini izlemek ve  burada postlamak :)
takıntılı mıyım ne :))
iyi seyirler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts with Thumbnails